Menu

5 belangrijke zaken om te desinfecteren op kantoor

Desinfecteren is een belangrijk onderdeel van het kantoor onderhoud om ervoor te zorgen dat uw werkplek hygiënisch en veilig is. Hier zijn vijf belangrijke dingen om te desinfecteren op kantoor.

  • Deurknoppen

Deurknoppen zijn een van de meest aangeraakte oppervlakken op kantoor, dus het is belangrijk om ze regelmatig te desinfecteren. Gebruik een desinfecterende spray of een doek met alcohol om de deurknoppen schoon te maken.

  • Toiletbril en -rand

Toiletten kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën en virussen, dus het is belangrijk om ze regelmatig te desinfecteren. Gebruik een speciaal toiletreiniger of een mengsel van bleekmiddel en water om het toilet grondig te reinigen.

  • Telefoon

Onze telefoons zijn constant in contact met onze handen en gezichten, dus het is belangrijk om ze regelmatig te desinfecteren. Gebruik een doek met alcohol om het scherm en de behuizing van de telefoon te reinigen. Zorg ervoor dat u het apparaat niet nat maakt, omdat dit kan leiden tot elektronische problemen.

  • Keukengerei

Keukengerei, zoals messen, lepels en borden, kan besmet raken met bacteriën tijdens het maken van lunch. Was daarom alle keukengerei grondig af met warm water en zeep voordat u het gebruikt. Als u het gerecht in de magnetron opwarmt, desinfecteer het dan ook voordat u het opdient.

  • Afstandsbedieningen

Net als deurknoppen zijn afstandsbedieningen een van de meest aangeraakte oppervlakken in bijvoorbeeld vergaderruimtes. Gebruik een doek met alcohol of een desinfecterende spray om de afstandsbediening regelmatig te reinigen.

  • Ruimtedesinfectie 

Ruimtedesinfectie is belangrijk om een gezonde werksfeer te houden. Met het desinfectie systeem van Watter worden ruimtes goed en vooral erg duurzaam gedesinfecteerd.

Het is belangrijk om te onthouden dat het desinfecteren van deze oppervlakken slechts een deel van het geheel is als het gaat om het houden van uw werkruimte hygiënisch. Vergeet niet om ook regelmatig uw handen te wassen en het huis grondig te stofzuigen en te dweilen om ervoor te zorgen dat uw kantoor zo hygiënisch mogelijk is.