Menu

Dit doe je bij een lekkage op het werk

Niet alleen thuis, ook binnen bedrijfspanden komen lekkages voor. Op welke manier handel je, zodra je een lekkage hebt opgemerkt? Vaak is het verstandig direct voor de hulp van een vakman te kiezen. Loodgieters hebben de kennis en hulpmiddelen om een lekkage te kunnen opsporen om deze vervolgens te verhelpen. Is er sprake van een lekkende leiding? Lijkt de lekkage bij het dak vandaan te komen? Heb je per ongeluk een afvoer geraakt bij werkzaamheden binnen het bedrijfspand? Bovenal is het zaak een lekkage zo snel mogelijk te verhelpen, om een ernstige vochtschade te kunnen voorkomen. 

Lekdetectie laten uitvoeren voor het opsporen van de bron 

Vaak blijkt het een uitdaging te zijn om de bron van een lekkage te vinden. Probeer in de tijd tot de komst van de loodgieter het spoor van het vocht te volgen, om zo tot de bron te komen. Dek de bron van de lekkage af met een doek, of vang het vocht op in een emmer. Op deze manier ga je een snelle verergering van waterschade tegen. Een loodgieter kan bij aankomst een lekdetectie uitvoeren. Met verschillende hulpmiddelen wordt geprobeerd de bron te vinden, zonder onnodig veel schade te veroorzaken aan een wand, dak of plafond. 

Oplossen van een lekkage door de loodgieter 

Zodra de bron van de lekkage gevonden is, zorgt de loodgieter voor een oplossing. Dit kan betekenen dat een bitumen dakbedekking hersteld moet worden, dat er een element van het leidingnetwerk in het bedrijfspand moet worden vervangen of dat er sanitaire voorzieningen opnieuw moeten worden aangesloten op de afvoer. 

Tip: kies bij een lekkage voor een spoedloodgieter. Zo word je snel geholpen! Daarbij is de spoeddienst van een loodgietersbedrijf vaak ook in de avonden te bereiken. Een fijn idee, wanneer er ’s nachts geproduceerd wordt binnen je bedrijfspand.