Menu

Efficiënt je bestellingen inpakken

Moet je dagelijks een groot aantal bestellingen op de post doen? Dan is het wel zo prettig als het inpakken van de artikelen snel en efficiënt verloopt. Hierbij kan je natuurlijk je eigen systeem ontwikkelen, maar het is wel zo handig als je al een aantal dingen klaar hebt staan. Denk hierbij niet alleen aan de dozen, maar ook hoe je deze dichtmaakt. Want het laatste wat jij wilt zijn geretourneerde producten omdat ze beschadigd zijn geraakt tijdens de verzending. 

Verschillende maten dozen 

Vast voor velen al een zeer bekend feit, maar voor de zekerheid vermelden we het nog een keer: zorg voor een doos met het juiste formaat. Tijdens het verwerken van de post gaat je pakketje van lopende band, naar kar en de bestelbus in. Wanneer je dus voor een te grote doos kiest, tolt het product alle kanten op. Bij een te kleine doos loop je het risico dat het artikel juist door de wand gaat prikken. En dat doet het product niet veel goeds. Zeker niet aangezien opgelopen schade tijdens de verzending nog steeds een van de meest voorkomende klachten is onder de webshops. Zorg daarom voor drie formaten dozen: klein, middelgroot en groot. Deze kan je eventueel laten bedrukken met het logo van je webshop of een andere leuke tekst. Zo geef jij een compleet eigen draai aan je bestelling. 

De techniek van het dichtplakken 

Maar dan moet je er nog van verzekerd zijn dat je pakket goed dicht is en blijft. Dat doe je door de juiste tape uit te kiezen. De brede tape uit de winkels kleeft niet altijd even goed en is niet bestand tegen producten die wat zwaarder zijn. Daarom is tape kopen bij een specialist een betere optie. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten en bedrukkingen. De grafische ontwerper zorgt ervoor dat je eigen ontwerp representatief op de tape komt te staan. 

Snel knippen en rollen 

Dozen uitklappen is zo gedaan. Dan moet je nog vlot aan de slag kunnen met de andere werkzaamheden. Zorg in dit geval voor handige tools, zoals tape dispensers. Hiermee rol je niet alleen vlot het tape af, maar doseer je ook de juiste hoeveelheid. Zo werk je een stuk zuiniger. Zijn je artikelen breekbaar? Schaf dan een rol met noppenfolie aan bij de bouwmarkt. Zo kan je eenvoudig afknippen wat je nodig hebt. Vul de eventuele resterende ruimte op met noppenfolie of papier, breng de tape aan in een H-vorm en je pakket is klaar voor verzending.