Menu

Het bedrukken van tape

Tape wordt gebruikt voor een tal van activiteiten. Zo kan het gebruikt worden voor het dichten van pakketjes bijvoorbeeld. Naast het doel van simpelweg spullen afdichten kan het ook gebruikt worden om informatie uit te wisselen. Door tape te bedrukken kan je bijvoorbeeld aangeven dat iets breekbaar is. Daarnaast is het ook handig voor commercieel gebruik. Door het bedrukken van tape met bijvoorbeeld het bedrijfslogo kan je de ontvanger duidelijk maken waar het product vandaan komt. Voor gepersonaliseerde bedrukking van tape kan je terecht bij TapePrint.

Bedrukken van tape voor commerciële doeleinden

Naamsbekendheid voor bedrijven is belangrijk. Door simpelweg tape te bedrukken met een herkenbaar logo van jouw bedrijf kun je al heel wat publiciteit winnen. Het ligt er natuurlijk aan hoe de tape wordt gebruikt of het nuttig is om tape commercieel te gebruiken. Wordt het enkel binnen bedrijfsgebouwen gebruikt, dan zal een bedrukking niet veel doen. Wordt het echter gebruikt voor producten buiten bedrijfsgebouwen, dan kan het een goed idee zijn om tape te laten bedrukken. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het afdichten van pakketten die opgestuurd moeten worden. Naast publiciteit kan de tape voor een meer professionele uitstraling zorgen. Het gebruik van een gepersonaliseerde tape laat zien dat het bedrijf aandacht besteed aan de kleinere details. Een klant zal dit niet direct waarderen. Maar indirect zorgt het voor een sterker imago van het bedrijf.

Voordelen van bedrukte tape

Naast de commerciële doeleinden zijn er andere voordelen die bedrukte tape met zich meenemen. Ten eerste is het vervalsen van bedrukte tape erg lastig. Er kan van alles gebeuren met een pakketje dat gestuurd wordt. Een bezorger kan er bijvoorbeeld over nadenken om het pakketje zelf te openen. Door het gebruik van bedrukte tape is het niet zo makkelijk om het pakketje weer te dichten. De bedrukte tape is immers alleen beschikbaar voor jouw bedrijf. Vervalsing kan zo tegengegaan worden en de ontvanger weet dan direct of een pakketje is geopend of niet. Een ander voordeel is dat belangrijke informatie weergegeven kan worden. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van waarschuwingstape. Hiermee kan er aangegeven worden of pakketjes breekbare spullen bevatten. De bezorger zal vervolgens voorzichtiger te werk gaan met het pakketje zodat het heel aankomt bij de ontvanger.

Soorten tape

De meest gebruikte soort tape is gemaakt van PVC. Tape van PVC heeft veel mogelijkheden om bedrukt te worden. Deze soort tape is daarom het makkelijkst te personaliseren naar jouw wensen. Daarnaast is deze tape van hoge kwaliteit waardoor het niet zo snel stuk gaat. Een andere soort is PP tape. Deze tape heeft een goede kleefkracht waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat iets weer opengaat. Deze tape is het beste geschikt voor industrieel gebruik. Ten slotte is er papier tape. Deze tape is een duurzamere optie doordat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke stoffen. Deze tape is voor bedrijven die zich willen onderscheiden van de rest.