Menu

In deze situaties heb je een loodgieter nodig

Weet jij in welke situaties het verstandig is om de hulp van een loodgieter in te schakelen? Om direct een voorbeeld te noemen: bij een lekkage in je bedrijfspand. Een lekkage zorgt niet alleen voor een vervelende vochtschade aan het pand. In het ergste geval komt er vocht bij de productiemachines, wat leidt tot een kortsluiting. Het gevolg hiervan is een beperkte productiecapaciteit, of zelfs een volledig stilgelegde productie. Een loodgieter spoort de bron van de lekkage in het pand op en zorgt direct voor een passende oplossing. 

Tip: bij noodgevallen, zoals een lekkage, is het verstandig de spoeddienst van een loodgietersbedrijf te benaderen. Zo word je al op korte termijn geholpen bij het oplossen van de lekkage. 

Verstopte afvoer onder de toiletten herstellen 

Niet alleen bij een lekkage in het bedrijfspand is de hulp van een loodgieter wenselijk. Kies ook voor het inschakelen van een loodgieter bij een verstopte afvoer onder de toiletten. Een verstopping is vaak het gevolg van afval wat zich ophoopt. Denk aan grote proppen toiletpapier, of bijvoorbeeld maandverband wat doorgespoeld wordt door medewerkers. Zelf een dergelijke verstopping verhelpen is niet eenvoudig; een loodgieter spuit de afvoer onder een hoge druk door. 

Problemen met de cv-ketel oplossen 

Werkt de cv-ketel niet meer in je bedrijfspand? Ook in dat geval kun je rekenen op de hulp van een loodgieter. De loodgieter zorgt voor het vervangen van versleten onderdelen in de cv-ketel, zodat deze de komende tijd weer naar behoren functioneert. Zeker in de winter is het bijzonder vervelend, wanneer de kachel niet werkt. Het schaadt de productiviteit van medewerkers als het erg koud is op kantoor. 

Tip: laat de cv-ketel binnen je bedrijfspand periodiek onderhouden door een loodgieter. Het verkleint de kans op storingen in de winter aanzienlijk. Daarbij komt het de levensduur van het apparaat ten goede.