Menu

Knap je kantoor op met deze simpele tips

Wanneer heb jij het interieur binnen je bedrijfspand voor het laatst vernieuwd? Er zijn verschillende manieren waarop je een kantoor als nieuw kunt laten lijken, zonder uitgebreid te moeten verbouwen. Overigens kan ook een verbouwing in sommige gevallen interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de bedrijfskantine, of het vervangen van de bestaande toiletten op kantoor. In dit laatste geval heb je de hulp van een loodgieter nodig, om te voorkomen dat er lekkages ontstaan. Een lekkage kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een verkeerd aangesloten toilet of wastafel. 

Tip 1: zorg voor meer grote kamerplanten op kantoor 

Maak van je kantoor een botanisch ingerichte ruimte, door het bedrijfspand van verschillende grote kamerplanten te voorzien. De kamerplanten geven je kantoor meer kleur en zorgen daarbij voor voldoende zuurstof in de lucht. Iets wat de productiviteit en concentratie van medewerkers ten goede zal komen. 

Tip 2: hang akoestische panelen aan de wand of het plafond 

Naast het gebruik van een aantal grote kamerplanten, kan het interessant zijn om akoestische panelen aan de wand of het plafond op te hangen. De akoestische panelen helpen te voorkomen dat collega’s hinder van elkaar ondervinden tijdens overleggen. Zeker nu een deel van het personeel vanuit huis zal werken, is een verbetering van de akoestiek in het bedrijfspand interessant. 

Tip 3: creëer losse ruimtes om te overleggen 

Het verbeteren van de akoestiek doe je ook door extra ruimtes te creëren, waarin medewerkers met elkaar kunnen overleggen. De wijze waarop men een kantoorruimte gebruikt is de laatste twee à drie jaar veranderd. Het is een ruimte geworden om samen te werken en te brainstormen; niet langer een plek om geconcentreerd te werken. Dat laatste doet men thuis. Pas het kantoor aan op deze nieuwe manier van werken.