Menu

Last van lekkages? Dit kun je doen!

Vaak heeft een lekkage binnen een bedrijfspand grote gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een lekkende leiding of afvoer voor kortsluiting kan zorgen rond de machines die je in het pand hebt draaien. In het ergste geval komt de productie enige tijd stil te liggen. Daarbij resulteert een lekkage vaak in een vervelende vochtschade. Deze vochtschade uit zich in gele tot lichtbruine plekken op een wand of plafond. Het herstellen van een lekkage is doorgaans niet eenvoudig. Je hebt de hulp van een vakman nodig om voor een definitieve oplossing te zorgen. Als tijdelijke oplossing zou je een doek om de lekkende leiding kunnen binden. 

Opsporen van de bron van een lekkage 

Een van de grootste uitdagingen bij het herstellen van een lekkage in een bedrijfspand is het opsporen van de bron hiervan. Mogelijk bevindt de lekkage zich achter een binnenmuur, waarbij de wand moet worden opengebroken om tot de kern van het probleem te komen. Tegenwoordig kan men een professionele lekdetectie voor je uitvoeren, waarbij op basis van een thermografische camera of ultrasone trillingen achterhaald wordt wat de lekkage in het bedrijfspand veroorzaakt en waar de bron zich exact bevindt. Het voorkomt dat er onnodig veel schade aangericht wordt bij het herstel van een lekkage. 

Met spoed een loodgieter inschakelen bij een lekkage 

Wanneer er sprake is van een lekkage kun je deze met spoed laten oplossen. Veel bedrijven bieden tegenwoordig een spoedloodgieter aan. Zo’n spoeddienst staat 24/7 voor bedrijven klaar om de helpende hand te bieden bij het verhelpen van een lekkende leiding of bijvoorbeeld een lekkend dak. Om een lekkage te voorkomen is het verstandig om ook bij het aanleggen of bijvoorbeeld verleggen van leidingen voor de hulp van een loodgieter te kiezen. Het voorkomt speling tussen losse leidingen, waarlangs water weg kan sijpelen.