Menu

Met deze tips haal je nog meer uit je webmail

We gebruiken het bijna allemaal: e-mail. Voor werk of school, maar ook voor persoonlijke aspecten wordt e-mail vaak gebruikt. Het is dan ook het meest gebruikte communicatiemiddel ter wereld. Maar met e-mail kun je tegenwoordig veel meer dan simpele berichtjes verzenden. Je hebt nu zelfs verschillende soorten mails, denk aan webmail van Ziggo of aan een persoonlijk e-mailadres met outlook.

Social media inloggen

Eerst gebruikten we e-mail alleen om berichten mee te versturen naar een collega’s, vriend of vriendin. Maar tegenwoordig kun je er zoveel meer mee. Op sociale media platforms moet je vaak inloggen met een e-mailadres. Zonder e-mail kun je vaak geen account aanmaken. Nu Facebook en Instagram niet meer weg te denken zijn uit onze levens kun je dus ook niet zonder e-mailadres. Inloggen op deze social media kan met alle e-mailadressen, denk aan outlook en Ziggo webmail. Of misschien heb je zelfs nog wel hotmail. Dit kan ook altijd nog. 

E-mail instellen op smartphone en tablet

Heb je e-mail al ingesteld op de laptop? Maar wil je deze nu ook graag op de smartphone of tablet installeren? Dit is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Bij het instellen op de telefoon kan de mail soms wel vragen om SSL, SMTP, Imap en poort. Wat is dat denk je nu waarschijnlijk, maar geen paniek dit is namelijk erg makkelijk op te lossen. Op onlinewebmailinloggen.nl kun je verschillende schermafbeeldingen en video instructies vinden die je snel en duidelijk hulp bieden. Je krijgt precies te zien hoe de instellingen moeten staan en hoe je jouw probleem kunt oplossen.

De prullenbak

Ben je rustig je mails aan het doornemen? Of misschien ben je de maillijst aan het verschonen en verwijder je per ongeluk de verkeerde e-mail. Geen zorgen, die mail kun je namelijk gemakkelijk weer terughalen. Ga naar het linker menu en klik op ‘prullenbak’. Hier kun je alle verwijderde mails vinden. Door een mail te selecteren en op de optie ‘verplaatsen naar’ te klikken, kun je zelf de map kiezen waar je het bericht heen wilt verplaatsen. Je kunt ook een mail selecteren en slepen naar de map waar je deze wilt hebben.