Menu

Praten met een online psycholoog: waarom is het zo waardevol?

Ben je geëmigreerd naar een ander land? Of moet je voor een tijdje in het buitenland werken? Leven in een nieuw land is leuk en spannend, maar het brengt ook een aantal uitdagingen mee. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met taalbarrières, culturele aanpassingen en je moet opeens al je vrienden en familie missen. Ook wanneer je in het buitenland bent, kunnen er psychische problemen ontstaan. Kamp je met stress, angst of depressie? Dan kan het helpen om professionele hulp te zoeken. Maar je wilt misschien wel graag in je moedertaal spreken met een psycholoog. Dit kan door een online psycholoog in te schakelen! In dit artikel vertellen we je meer over waarom praten met een psycholoog zo waardevol is.

Toegankelijkheid

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen voor een online psycholoog kiezen, is de toegankelijkheid. Of je nu in Spanje, China of Australië zit, het is altijd mogelijk om de juiste psychologische hulp te krijgen. In het buitenland kan het best lastig zijn om een lokale psycholoog te vinden die jouw taal vindt. En we snappen het heel goed als je je gevoelens het liefste wilt omschrijven in je eigen taal. Met online therapie kun je spreken met psychologen over de hele wereld. Er is altijd wel een professional beschikbaar die jouw moedertaal spreekt!

Vertrouwdheid en comfort

Vind je het moeilijk om openlijk over je gevoelens en psychologische problemen te praten? Het vinden van een professionele therapeut in het buitenland kan best lastig zijn. En je wilt natuurlijk het liefst zo snel mogelijk de juiste hulp ontvangen. Met online therapie heb je altijd toegang tot een vertrouwde psycholoog. Bovendien volg je de therapie vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Dit kan helpen om je meer op je gemak te voelen en zo kun je sneller een vertrouwensband opbouwen. 

Culturele achtergrond

Wist je dat psychische gezondheid sterk wordt beïnvloed door de cultuur? Het kan daarom belangrijk zijn om te praten met een psycholoog die bekend is met jouw culturele achtergrond. In een ander land, zoals China of Japan, kan het lastig zijn om een professional te vinden die begrip heeft voor de uitdagingen waar je mee te maken hebt. Met online therapie vind je eenvoudig een psycholoog die jouw cultuur kent. 

Flexibiliteit en gemak

Leven en werken in het buitenland gaat vaak gepaard met een drukke levensstijl. Het vinden van tijd om naar een fysieke therapie afspraak te gaan, kan dan ook best lastig zijn. Online therapie kun je daarentegen plannen op ieder moment. Dus heb je bijvoorbeeld in de ochtend nog een uurtje vrij? Dan kun je in dit uur praten met een psycholoog. Ook hoef je geen rekening te houden met reistijd of andere logistieke uitdagingen. 

Altijd de juiste zorg ontvangen

Voor de behandeling van psychische problemen of aandoeningen is het belangrijk dat je continu de juiste zorg ontvangt. Anders kun je bijvoorbeeld een terugval krijgen. Ga je bijvoorbeeld een tijdje naar het buitenland, maar wil je wel therapie blijven volgen? Dit kan met een psycholoog op afstand. Met online therapie is het namelijk mogelijk om de continuïteit van de zorg te behouden. Zelfs als je weg bent van je vertrouwde omgeving kun je de ondersteuning ontvangen die je nodig hebt!