Menu

Welke compressoren zijn geschikt voor jouw bedrijf?

Elk jaar worden er nieuwe toepassingen ontdekt van luchtcompressoren. Een luchtcompressor kan dan ook direct invloed hebben op jouw tijd en energie. Wanneer je een luchtcompressor wilt aanschaffen, is het belangrijk om de basis over compressoren te kennen. Dan kun je namelijk een logische aankoop doen. Bij Kleinjan compressoren kan je terecht voor diverse soorten industriële compressoren. De vraag is echter wat deze verschillende soorten compressoren inhouden. Om mee te beginnen heb je de schroefcompressoren. Schroefcompressoren worden voornamelijk gebruikt in langdurige en zware situaties. Deze compressoren zijn duurzaam en erg betrouwbaar. De luchtstroomsnelheid is bovendien erg snel. Een voordeel van schroefcompressoren is dat ze minder onderhoud nodig hebben. Ze gaan dus een langere tijd mee. Een schroefcompressor produceert bovendien continu een luchtstroom. Om die reden worden ze voornamelijk in de auto-industrie gebruikt. 

Wat houdt een persluchtsysteem in?

Persluchtsystemen zijn systemen die leiden tot perslucht. Deze systemen creëren samengeperste lucht. Dit wordt gedaan door middel van een compressor. Wat een compressor doet is het volgende: een compressor zuigt lucht van de omgeving op. Vervolgens brengt de compressor deze lucht op een bepaalde druk. Doordat de druk die gecreëerd is hoog is, leidt dit tot bruikbare energie. Perslucht wordt voor verschillende doelstellingen gebruikt. Het wordt onder andere gebruikt om machines aan te drijven, maar ook voor het inpakken van producten. Welke compressor je moet gebruiken is afhankelijk van de sector waarin je deze wilt gebruiken. Elke sector heeft namelijk behoefte aan een bepaalde kwaliteit perslucht. 

Een compressor met of zonder olie?

De keuze voor een compressor met of zonder olie is afhankelijk van de toepassingen die je ermee wilt uitvoeren. Een compressor met olie geeft bij gebruik olie af. Hierdoor kunnen deze compressoren meer olie en warmte en geluid produceren. Bij een compressor zonder olie wordt de perslucht niet vervuild door olie. Deze compressoren hebben dan ook minder te maken met oververhit raken en een hoog geluidsniveau. Bij compressoren met olie is er altijd een risico op olielekkage. Wellicht is een compressor zonder olie daarom een betere keuze. Er zijn specifieke sectoren die behoefte hebben aan olievrije perslucht. Dit zijn vooral sectoren waarbij een schone omgeving essentieel is. Een kenmerk van olievrije compressoren is dat ze voortdurend actief kunnen zijn. Olievrije compressoren worden onder andere in de voedselindustrie en textielproductie gebruikt. 

Wat is de stroombron van een compressor

De stroombron van de meeste compressoren is elektriciteit. Deze compressoren komen het vaakst voor. Deze worden voornamelijk in gesloten ruimtes gebruikt. Als de ruimte maar droog is en voorzien is van elektriciteit. Compressoren die werken op elektriciteit hebben minder onderhoud nodig dan andere compressoren. Er zijn ook compressoren die werken op benzine. Deze worden vaak gebruikt op werkplaatsen buiten. Indien elektriciteit geen optie is, gaat de voorkeur uit naar compressoren die werken op benzine. Welke compressor geschikt is voor jouw bedrijf is afhankelijk van een aantal zaken. In welke sector bevindt jouw bedrijf zich? Vervolgens is de vraag wat je wilt uitvoeren met de compressor. Tot slot is het van belang of de compressor binnen of buiten gebruikt gaat worden. Indien je een compressor nodig hebt, is het sterk aan te raden om je te oriënteren. Het zou zonde zijn als je de verkeerde compressor zou aanschaffen.