Menu

Zakelijke overhemden tips voor diverse lichaamstypes

Het kiezen van het juiste overhemd is niet alleen afhankelijk van je persoonlijke stijl, maar ook van je lichaamstype. Verschillende lichaamsbouwen vragen om verschillende pasvormen. Wat mooi bij jou staat, hoeft bijvoorbeeld bij de buurman helemaal niet mooi te staan. Bij HemdVoorHem.nl begrijpen we dat één maat niet voor iedereen past. Hier zijn enkele stylingtips om het juiste overhemd te kiezen voor diverse lichaamstypes.

Voor het slanke lichaamstype: creëer een Illusie van volume

Als je een slank lichaam hebt, kun je met het juiste overhemd wat meer volume creëren. Kies voor een tailored fit of slim fit overhemd dat iets strakker aansluit op je lichaam. Overhemden met horizontale strepen, ruiten of drukke patronen kunnen ook de illusie van een breder lichaam geven. Probeer ook overhemden met borstzakjes of andere details die wat extra dimensie toevoegen als je iets breder wilt ogen.

Voor het gespierde lichaam: pas op voor te strakke pasvormen

Voor mannen met een gespierde bouw is het belangrijk om overhemden te vermijden die te strak zitten. Kies voor een slim fit of tailored fit overhemd dat goed om je lichaam zit zonder te knellen. Vermijd te strakke mouwen en zoek naar overhemden met voldoende ruimte in de schouder- en borststreek. 

Voor het volle lichaamstype: ga voor comfort en stijl

Voor mannen met een wat voller lichaam is comfort net zo belangrijk als stijl. Kies voor een regular fit overhemd dat niet te strak zit, maar ook niet te los. Overhemden met verticale strepen of effen kleuren kunnen helpen om een gestroomlijnde look te creëren. Vermijd te lange overhemden die je lichaam onnodig verlengen.

Voor het langere lichaamstype: creëer balans

Als je wat langer bent, kun je met het juiste overhemd balans creëren in je lichaamsverhoudingen. Kies voor een regular fit of tailored fit overhemd dat je lichaam mooi volgt zonder strak te zitten. Overhemden met verticale strepen of subtiele patronen kunnen helpen om je lengte in evenwicht te brengen. Er zijn bovendien ook speciale overhemden voor lange mensen. 

Voor het kortere lichaamstype: ga voor verticale lijnen

Voor mannen met een korter lichaamstype kunnen verticale lijnen en effen kleuren helpen om je langer te laten lijken. Kies voor een slim fit overhemd dat goed aansluit op je lichaam zonder te strak te zitten. Overhemden met een smalle kraag en een V-hals kunnen je nek langer laten lijken.